وبلاگ

همه چیز در مورد لباس کار آتش نشانان

لباس کار آتش نشانی

همه ما می دانیم که آتش نشان ها با خطر مواجه می شوند. آتش نشان ها در دل آتش می روند و برای نجات دادن جان و مال مردم تلاش می کنند. در این میان باید آتش نشان ها لباس هایی به تن داشته باشند که خطرات را از آن ها دفع کند. اگر تصور می کنید که آتش نشان ها فقط در دل آتش می روند و تنها خطر آن ها رویارویی با آتش است باید بگوییم که این طور نیست. از آن جایی که وظایف آتش نشان ها گسترده تر از مورد گفته شده است، لباس هایی که برای آتش نشان ها در نظر گرفته شده، تنوع دارند و بسته به شرایطی که در آن گرفتار هستند، مصرف می شود.

لباس کار آتش نشانی

ویژگی های لباس کار آتش نشان ها چیست؟

ویژگی های لباس کار آتش نشانی
همان طور که می دانیم آتش نشان ها اغلب با آتش سر و کار دارند پس باید لباس هایی داشته باشند که حرارت را انعکاس دهند و از جنس الیاف نسوز باشند. اما این تنها بخشی از ویژگی های لباس کار آتش نشانی است.
1. لباس کار آتش نشانی باید در برابر اجسام تیز و برنده هم مقاومت داشته باشد و از ورود آب و رطوبت جلوگیری کند.
2. وزن مناسبی داشته باشند که هنگام کار کردن با آن، با سختی مواجه نباشند. معمولا وزن لباس های کار آتش نشان ها، 2.400 کیلوگرم است.
3. پارچه شب رنگ در بعضی قسمت های آن دوخته شده باشد تا در مواقع خطرناک دیده شوند.
4. لایه داخلی لباس باید به گونه ای باشد که انتقال هوا به خوبی انجام شود و تعریق آتش نشان را به حداقل برساند.
5. بر روی لباس آتش نشانی باید در قسمت بیرونی جیب داشته باشد تا آتش نشان بیسیم یا تجهیزات مورد نیاز خود را در آن قرار دهد.
6. سایز لباس کار آتش نشان ها باید در اندازه های گوناگون باشد تا هر آتش نشان دقیقا سایز لباس خود را به تن کند. باید آستین لباس مماس بر مچ دست باشد تا خطرساز نباشد.
لباس عملیاتی آتش نشان ها در حریق
این لباس همان لباسی است که بیشترین استفاده را دارد. همه آتش نشان ها در مبارزه با حریق، این لباس را به تن می کنند. لباس کار عملیاتی آتش نشان ها، از شلوار و اورکت تشکیل شده که به صورت جدا و تکه ای یا سرهم و یکسره است. لباس های عملیاتی آتش نشان ها، معمولا سه لایه ای هستند و جنس آن ها از الیاف نسوز است تا در برابر شعله و حرارت مقاومت باشد. جنس لایه داخلی این لباس از گورتکس است که کمک به جریان دادن هوا می کند و تعریق آتش نشان ها را کاهش می دهد. تمام لباس های عملیاتی آتش نشان ها باید دارای استاندارد جهانی مخصوص آتش نشانی باشد چرا که اگر کیفیت مناسبی نداشته باشد، آتش نشان ها را با خطر مرگ مواجه می کند. رنگ های لباس آتش نشانی عملیاتی تنوع بسیاری دارند اما قرمز، نارنجی، زرد، طوسی و سورمه ای معمول ترین آن هاست. افرادی که در دل آتش می روند، رنگ قرمز و نارنجی، و دیگر افرادی که بخش پشتیبانی هستند، معمولا رنگ لباسشان سورمه ای و مشکی است.
لباس عملیاتی تماس با آتش
لباس کار آتشنشان هایی که با حریق مبارزه می کنند و آتش نشان هایی که باید وارد حریق شوند و آتش را لمس کنند متفاوت است. این لباس کار، حداکثر ایمنی را دارد تا علاوه بر نسوز بودن، از بخش های دیگری همچون صورت و دست ها هم محافظت کند. کلاه ایمنی، دستکش، اورکت و شلوار و کفش پوش مناسب، در ساختار این لباس وجود دارد که البته الیاف آن ضد گرما است و قابلیت نسوز دارد. جنس این لباس از آلومینیوم فایرتکس و فایبر گلاس نسوز است که تا حد زیادی حرارت را انعکاس می دهد.
نوع دیگری از لباس های آتش نشانی در همین شکل وجود دارد و از الیاف نسوز ساخته شده اما کارایی تماس با آتش را ندارد و تنها برای عبور از آتش مناسب است.
لباس کار آتش نشانی برای عبور در محیط های دارای الکتریسیته
اگر محیطی که آتش نشان قرار است در آن عملیات انجام دهد، خطر برق گرفتگی را به همراه داشته باشد، این لباس به صورت ایمن، الکتریسیته را به زمین انتقال می دهد.
لباس کار آتش نشانی برای محیط های مرطوب خطرناک
این لباس کار هم که به شکل اورال یا یکسره است، همچون لباس کار مقاوم در برابر الکتریسیته عمل می کند. این لباس کار دارای دستکش مخصوص، چکمه، و کلاه است که در محیط هایی که بخارات سمی و اسید های خطرناک وجود دارد، ایمن است.

پیام خود را بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.